Новини

Емоционалната интелигентност в процеса на обучение и развитие

Емоционалната интелигентност в процеса на обучение и развитие

26 март 2019

д-р Драгомира Шулева – сертифициран консултант по човешки ресурси, лектор в Emotional Intelligence – Smart strategy for success

Как приехте поканата на д-р Антонина Кардашева да участвате в конференцията за емоционална интелигентност?

Когато д-р Кардашева ми се обади да ме покани да участвам в международната конференция по емоционална интелигентност, в първия момент страшно много се зарадвах. В следващия момент усетих и огромната отговорност, която ляга на плещите ми да споделя практическия опит, който имам по темата, придобит по време на работата ми през годините. Затова и веднага се заех с подготовката.

Как емоционалната интелигентност се използва в процеса на обучение и развитие?

По време на конференцията ще споделя нашия практически опит от обучителни проекти, в които присъства емоционалната интелигентност. Това е тема, която присъства в работата ни още от началото на века. Ще подредя проектите в три основни групи.
Първата група са проекти, свързани с развитие на уменията за справяне с трудни ситуации – това са ситуации на обслужване, в което общуването между хората се вдига на висока степен и се налага емоционално интелигентно да се управлява ситуацията.
Втората група проекти са свързани с уменията за развитие на продажби. Винаги когато говорим за развитие на търговските умения, споменаваме и практикуваме умението „емпатия“, което е ключово за търговците за да затварят сделките си.

Третата група проекти, за които ще споделя опит, са свързани с развитие на мениджърските умения,  в които емоционалната интелигентност  заема много съществено значение.

Защо има нужда от Фондация за развитие на емоционалната интелигентност?

Фондацията ще обедини усилията на специалистите, които работят в областта. В България имаме нужда да се възползваме от по- добра култура на емоционалната интелигентност, затова мисля, че обединените усилия ще доведат до синергичен ефект. Направи ми страхотно впечатление, че конференцията ще продължи със сертификационно обучение във връзка с измерване на емоционалната интелигентност  и приложението й и в бизнес среда. Нямам търпение да участвам в Седмицата на емоционалната интелигентност. Заповядайте и вие!

Вижте цялата програма на конференцията тук >>> http://foundation-ei.com/