Новини

Какво би правил, ако не трябва да правиш нищо?

Какво би правил, ако не трябва да правиш нищо?

26 март 2019

Какво би правил, ако не трябва да правиш нищо

Тодор Колев - управляващ партньор в Cyrillic Ventures, е един от лекторите на международната конференция Emotional Intelligence – Smart strategy for success

 

Каква беше причината да се включите в Седмицата на емоционална интелигентност?

Да, аз имам опит като програмист и предприемач и съответно темата за емоционалната интелигентност ми е интересна от две страни. От една страна, като програмист и като човек, който се занимава с изкуство и интелект за мен е много интересно да знам как работи естественият интелект, и от друга страна, като предприемач, което ще представя и в моята презентация. Новите технологии поставят много предизвикателства пред съществуващите структури, от типа на големите компании, в които работим. Всички хора, които работят в тази сфера – лидери, мениджъри и служители, вече трябва да преосмислят ролята си, това какво се очаква от тях, какво искат да постигнат и т.н.

 

Темата на вашата лекция е „Какво би правил, ако не трябва да правиш нищо“. Ако  Вие трябва да ни отговорите на този въпрос, какъв би бил отговорът?

Това е интересен въпрос. На практика проблемът е, че в момента на хората се гледа като на един ресурс.  С идването на вълната на автоматизация, предизвикана от технологиите, се появяват по-евтини средства за производство, за доставка на услуги и продукти. Не се налага вече ние хората да продължим да бъдем това. Тогава се ражда въпросът - какво наистина искаме да правим?

Може би искаме да изчистим планетата? Или да отидем до Марс? Или може би искаме да станем по-добри хора? Със сигурност отговорът не е, че просото искаме да работим само за да оцеляваме. Има една много хубава метафора, която обичам да ползвам – бъдещето на сегашната икономика прилича на игра пред блока – всеки прави нещо, но не задължително работи.

 

Вижте цялата програма на конференцията тук >>>  http://foundation-ei.com/